Избрани Новини

Ексректорът на Бъкингамския университет гостува на медиците в Пловдив

Архив Пловдив

22-11-2011, 12:30

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

Събитието ще е на 23 ноември 2011 г. от 11.30 ч. в V-та аудитория на Медицински Университет – Пловдив.

Проф. Андрю Майлс ще изнесе публична лекция на тема: „Медицина за цялата личност: далеч от редукционизма в здравеопазването и към комплексен подход в клиничната практика” на 23 ноември 2011 г. от 11.30 ч. в V-та аудитория на Медицински Университет – Пловдив.

Той ще говори пред лекари и студенти, но залата е отворена за външни хора, изкушени от тематиката. Пристига в Пловдив веднага след церемонията по връчването му на титлата „Чуждестранен член- академик на Българската Академия на Науките и Изкуствата”. Проф. Майлс е бивш ректор на Бъкингамския Университет до тази година. Той е главен редактор на две от най-престижните международни научни списания в областта на общественото здраве, гостуващ професор в Миланския Университет, избран е за чуждестранен член – Академик на Българската Академия на Науките и Изкуствата. Професорът гостува три дни в Медицинския университет в Пловдив.

Той представлява Центъра за сътрудничество със Световната Здравна Организация в общественото здраве и обучение на Имперски Колеж Лондон.Имперският колеж в английската столица е сред висшите училища с най-висок рейтинг в света. Според последната Ройтерс е на трето място сред британските университети и на девето място в света.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов