Избрани Новини

Мария Неделчева се срещна с участници в изборния процес в Кананга

Архив Пловдив

08-11-2011, 13:30

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Тя се срещна с областните управители, ръководителите на клоновете на Независимата национална избирателна комисия (INEC)

В рамките на 3 дни, българският евродепутат М.Неделчева (ЕНП/ГЕРБ), която оглавява наблюдателната мисия на ЕС на изборите в ДР Конго, посети последователно градовете Кананга, Мбуджи-Маи и Лубумбаши, придружена от трима експерти от екипа на Мисията и от наблюдатели, разположени в съответните провинции.

Тя се срещна с областните управители, ръководителите на клоновете на Независимата национална избирателна комисия (INEC), с неправителствени организации, журналисти и няколко представители на политически партии. "Призовах всички участници в изборния процес да направят всичко по силите им, за да се гарантира, че изборите в Конго ще бъдат прозрачни и мирни.

Успешните избори ще спомогнат за установяването на траен мир и изграждането на демокрация, която зачита човешките ценности.”, коментира М.Неделчева след приключване на срещите Главният наблюдател приветства провеждането на консултации между отделните политически партии, организирани от MONUSCO ( Мисията на ООН за стабилизиране на ДР Конго) в определени области, като счита, че е желателно този вид дискусионни платформи да се увеличат с цел намаляване напрежението между политическите партии.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов