Избрани Новини

Фотографи овкусяват изложба с извара от Бела Речка

Архив Пловдив

01-11-2011, 10:44

Автор:

Карина Димитрова

Всичко от Автора

Ще бъде представен фестивалът Goatmilk / Козе мляко и проектите на Фондация за нова култура за съживяване на Северозападна България

Фотографът Бабак Салари от Иран представя 20 фотографии на свои ученици в Пловдив на 2 ноември от 20.30 м. в бар „Мохито”. В заведението в подножието на Младежкия хълм ще бъде подредена изложба „Социална фотография в Северозападна България”. Снимките са от Уъркшоп по творческа фотография с Бабак Салари в село Горна Бела Речка.

Ще бъде представен фестивалът Goatmilk / Козе мляко и проектите на Фондация за нова култура за съживяване на Северозападна България. Това е ежегодният фестивал на спомените GOATMILK / КОЗЕ МЛЯКО в село Горна Бела Речка, община Вършец. Това е част от философията на организаторите за културно съживяване на региона чрез работа в областта на паметта и личните истории. От 2009 година иранският фотограф Бабак Салари е част от общността приятели на фондацията. Всяко лято Бабак Салари организира в селото творческа работилница. Миналата година Бабак Салари и Диана Иванова осъществяват проекта си „Травми и чудеса: портрети от Северозападна България”.

Фотоалбумът от този проект ще бъде представен тази вечер, както и другите два албума на Бабак Салари, издадени в България от ИК Жанет-45 – „Афганистан: хора и съдби” и „Лица, тела, персонажи: истории от Куба”. Друг проект, реализиран заедно с Диана Иванова, е описан в книгата „Моята улица: Кубински истории”. Тази вечер Бела Речка ще бъде представени и кулинарно - гостите на бар Мохито ще могат да опитат специална рецепта с уникалната белоречка извара.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов