Избрани Новини

Разследват Шон Конъри за данъчна измама в Испания

Варна Лайф

16-07-2010, 11:12

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Носителят на "Оскар" Шон Конъри и съпругата му Мишелин са обект на разследване в Испания, по обвинения в данъчни измами.

Предстои съдебно обвинение, съобщават местните медии, предаде АФП.

Следователите подозират, че фирма за имоти, която е свързана със 79-годишният шотландски актьор не е платила 1.6 милиона евро данъци, съобщи испанският вестник Sur на интернет страницата си вчера, позовавайки се на съдебни източници.

Конъри не е платил данъци при продажбата на правата за разработка на земя в покрайнините на курорта на Средиземно море Малага.

Звездата, изиграла Джеймс Бонд, който в момента живее на Бахамите със съпругата си, беше обвинен през май в друго разследване за пране на пари, включващо продажбата на луксозна вила на морето, на изток от Марбея - курорт, близо до Малага.

Конъри продал вилата, наречена Малибу през 1999 г. за около девет милиона долара.

Вилата по-късно е съборена и на нейно място е построен 4-етажен луксозен апартаментен комплекс с 72 апартамента, въпреки правилата за планиране, според които само пет жилища могат да бъдат построени на него.

През май полицията в Мадрид и в Марбела започна разследване на офиси на адвокатска кантора, която се смята, че е направила продажбата на фирмата.

Операцията се казва "Goldfinger" ("Златният пръст"), на името на филма от предицата за Джеймз бонд от 1964 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов