Избрани Новини

Адвокат Бранимир Балачев: Делото "Славков" няма да приключи до Нова година

Архив Варна

12-07-2010, 12:18

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Делото срещу Иван Славков и останалите обвиняеми вече няма шансове да приключи до Нова година с присъда на първа инстанция.

Днес заседанието беше отложено, защото единият от съпроцесниците на Славков - Николай Хаджимихайлов, е болен. Доколкото разбрах той има сърдечна недостатъчност и най-вероятно няма да може да присъства и на утрешното заседание. Ако това стане, делото се отлага за есента и в такъв случай аз като адвокат на Иван Славков веднага ще внеса искане неговата мярка за неотклонение да бъде променена. Искам само да припомня, че моят клиент никога не е бил причина за отлагане на заседание".

Това каза за ВарнаУтре.бг защитникът на бившия общински съветник адвокат Бранимир Балачев.

Иван Славков, Свилен Николов, Пейчо Пеев, Янко Колев Каратиста и Николай Хаджимихайлов Найка са подсъдими по мегаделото, станало известно като дело 130. Другите 19 обвиняеми по този процес, сред които още двама общински съветници - Веселин и Христо Данови, признаха вината си, подписаха споразумение с прокуратурата и някои от тях вече излязоха от затвора. Славков е обвинен най-общо казано в организиране и ръководене на въоръжена престъпна група, контролирала пазара на женска и мъжка плът във Варна. Обвиненията срещу останалите са приблизително същите. Разпитите на свидетели продължават вече няколко месеца и явно краят на процеса няма да е скоро. Единственият вариант утре делото да продължи е здравословното състояние на Найка да се подобри изведнъж и той да дойде в съда.

Адвокатът на Хаджимихайлов Димитър Чавеев каза, че клиентът му тръгнал днес към съда, но му прилошало и се наложило съпругата му да го върне обратно в дома му и да потърси лекарска помощ. Болничният му е от днес до 19-и юли. Което прави невъзможно утрешното му присъствие в залата.
 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов