Избрани Новини

Жени Живкова: БСП е разединена, а Тодор Живков беше добър дядо

Новините

19-06-2010, 11:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ръководството на БСП е разединено и това си личи, обяви пред PRO.BG внучката на Тодор ГЖивков Жени Живкова.

Тя допълни, че внимателно е слушала думите на Георги Първанов и е останала с впечатлението, че не той ще създава нов проект, а по–скоро би подкрепил съществуващо гражданско движение.

Жени Живкова разказа, че наскоро е изнесла лекция за модата в Ню Йорк в Прат институт и според нея американците били много впечатлени от образците на българската мода.

Преди броени дни Жени Живкова откри наново монумента Асамблея „Знаме на мира”. Тя допълни, че последните камбани са дарение от папа Йоан Павел II, НАТО и Индонезия. Ремонтирани са били и т. нар „пеещи камбани”, които не са се използвали през последните години, тъй като въжетата им били изгнили.

Живкова сподели, че когато се връща в спомените си назад оценява, че Тодор Живков е бил добър дядо. Той обаче е направил и много за държавата, смята неговата внучка. Тя разказа, че много политици на прехода са ходили при него за съвет какво да правят в кризисни ситуации и той никого не е връщал. Тъжно му било обаче за разграбването на държавата.

Живкова бе категорична, че ако можеше да промени нещо, това не би била нейната лична съдба. Най-трудно преживява омразата на хората в годините на прехода, обобщи внучката на бившия първи.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов