Избрани Новини

Нели Куцкова: Съдът не може да лекува болни хора

Новините

19-06-2010, 07:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Съдът положи много усилия да приключи делото "Маргините" навреме, но така или иначе той не е всесилен и не може да лекува болни хора.

Така говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова коментира развръзката по делото срещу Красимир и Николай Маринови пред PRO.BG.

През седмицата двамата бяха оневинени по всички обвинения, повдигнати срещу тях.

На въпрос дали смята, че прокуратурата не си е свършила работата и не е събрала достатъчно доказателства по делото Куцкова отговори: "Не мога да коментирам работата на прокуратурата. Във всяка една работа - дали ще строиш къща и трябва да направиш здрави основи, дали ще готвиш и трябва да си подготвиш качествени продукти, дали ще внасяш обвинение или ще гледаш дело - се иска много сериозна предварителна подготовка. Взаимното уважение между институциите е в основата на една нормална държава. Ако някой печели от напрежението между институциите, това е само престъпността" - така Нели Куцкова коментира реплеките, разменени между вътрешния министър Цветан Цветанов и съда.

"От друга страна съдиите дълго време мълчаха, защото смятаха, че не е достойно да се отговаря на нападки. Само че мълчиш ли, все едно си гузен и виновен", коментира още тя.

"Много по-трудно е да произнесеш оправдателна присъда, защото ще бъдеш заподозрян във всички земни грехове", каза още съдия Нели Куцкова.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)