Избрани Новини

Нели Куцкова: Съдът не може да лекува болни хора

Новините

19-06-2010, 07:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Съдът положи много усилия да приключи делото "Маргините" навреме, но така или иначе той не е всесилен и не може да лекува болни хора.

Така говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова коментира развръзката по делото срещу Красимир и Николай Маринови пред PRO.BG.

През седмицата двамата бяха оневинени по всички обвинения, повдигнати срещу тях.

На въпрос дали смята, че прокуратурата не си е свършила работата и не е събрала достатъчно доказателства по делото Куцкова отговори: "Не мога да коментирам работата на прокуратурата. Във всяка една работа - дали ще строиш къща и трябва да направиш здрави основи, дали ще готвиш и трябва да си подготвиш качествени продукти, дали ще внасяш обвинение или ще гледаш дело - се иска много сериозна предварителна подготовка. Взаимното уважение между институциите е в основата на една нормална държава. Ако някой печели от напрежението между институциите, това е само престъпността" - така Нели Куцкова коментира реплеките, разменени между вътрешния министър Цветан Цветанов и съда.

"От друга страна съдиите дълго време мълчаха, защото смятаха, че не е достойно да се отговаря на нападки. Само че мълчиш ли, все едно си гузен и виновен", коментира още тя.

"Много по-трудно е да произнесеш оправдателна присъда, защото ще бъдеш заподозрян във всички земни грехове", каза още съдия Нели Куцкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов