Избрани Новини

Нели Куцкова: Когато съдия съди съдия е особено деликатно

Новините

20-05-2010, 07:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Когато съдия съди съдия е особено деликатно.

В случая не знам дали ще се стигне до съдебно дело, защото все още има само медийни публикации. Това, което мога да кажа е, че ми е неудобно и ме е срам". Това заяви в студиото на PRO BG говорителят на Съюза на съдиите Нели Куцкова във връзка с последните скандали, разтресли съдебната система.
"Не съм аз единствената, много от колегите в системата се чувстват омерзени. Не става въпрос дали има престъпление, а за това, че за пореден път сме в центъра на общественото внимание с нещо нередно", обясни Куцкова. Тя смята, че понеже съдиите са хора, от които се очаква да съдят другите, от тях се изисква да бъдат най-морални.

Куцкова сподели още, че ударът върху престижа на съдиите сериозно е разклатил самочувствието почти на всички и цитира случай, разказан от нейна колежка. Тя отнесла тежък коментар от чистачката на институцията: „За едни парцели, за други парцали! Докато работим тук, вашите колеги се уреждат по морето!”

Затова тя се надява Висшият съдебен съвет да си свърши работата и да допринесе за морала в системата. Куцкова обаче категорично се противопостави на идеята изпълнителната власт да извършва преоценката на кадри в системата и уточни, че тя трябва да бъде направена според два основни показателя: професионализъм и морал. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов