Избрани Новини

Отнемат имущество за 7 млн. лeвa на Коце Маца

Архив Варна

10-02-2010, 10:53

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Иск за отнемане на имущество на стойност 7 050 251, 77 лв. в полза на държавата срещу небезизвестния Костадин Хаджииванов - Коце Маца, е внесен в Софийски градски съд.

Комисията "Кушлев", която следи за имущество, придобито от престъпна дейност, е изчислила дълговете на президента на ФК "Беласица" Петрич до стотинка.


Териториалната дирекция на комисията е започнала проверка срещу Костадин Хаджииванов, след като през 2008-а г. беше признат за виновен от окръжния съд в германския град Аугсбург за укриване на облагаеми доходи.


През февруари 2008-а комисията е образувала производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. През юни миналата година бяха внесени в съда искове за налагане на обезпечителни мерки, които са уважени.


Проверката установила, че за периода 1985-2008 г. Коце Маца има законни приходи от трудов и осигурителен доход, доходи от продажбата на недвижимо имущество и движими вещи в размер на 4201,4 минимални работни заплати за страната, а е извършил разходи за закупуване на недвижими имоти, движими вещи, дружествени дялове, разходи за задгранични пътувания, разходи за издръжка, разходи за мобилни телефони и др. в размер на 18 792,35 минимални работни заплати. Зесечена е отрицателна разлика от 14 620,4 минимални работни заплати, за които не са установени законни източници.


Искът срещу Коце Маца е за отнемането на три апартамента и два гаража в София, много и различни недвижими имоти в София, Петрич и околните села, 4 леки коли, 5 товарни автомобила,  дружествени дялове от капиталите на 5 фирми, акциите му от футболен клуб "Беласица" и 312 609,67 лв, които са налични в 5 различни банкови сметки.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)