Избрани Новини

Сто години отпразнува баба Величка от Добрич

Архив Варна

12-01-2010, 18:40

Снимка:

СНИМКA: СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

100 години днес отпразнува баба Величка Христова от Добрич. Столетницата сподели, че до тази възраст е стигнала, благодарение на своите дъщери, внуци и правнуци, които я гледали добре.


"Не ги усетих кога станаха толкоз годините - от празник на празник, станали годините ми сто, защото хубаво ме гледат. Не обичам бастун. Няма да се излагам с бастун да ходя я. Аз мога и без него" - похвали се рожденичката, която без проблем се движи сама в дома си.


Възрастната жена сподели още, че не е боледувала през живота си и само от време на време пие по някой аспирин. Продължава да чете вестници, но вече само по-едрите букви. Обича да гледа телевизия - сериали, предавания и новини.


По случай юбилея баба Величка днес получи множество обаждания от ранните часове на деня. По телефона я поздравил дори роднината й - водещия от Нова тв Николай Дойнов, който й се обадил да й честити рождения ден. По-голямата дъщеря на баба Величка - 75-годишната Мария, поясни, че популярното лице на националната медия е син на тяхна първа братовчедка.


Столетницата каза, че обича да хапва от всичко и сама определя себе си с думите: "Не съм махнаджийка и не прекалявам с нищо. Ракия не пия и не съм пила. Винце по малко може, на празниците да се чукнем".


През целия си живот е била домакиня и се е грижила за дома и децата. Пенсията й е 150 лева.


Зам.-кметът на Добрич Камелия Койчев днес подари на рожденичката топъл вълнен шал и добруджанска погача.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов